İklim krizinin daha kötüye gitmesini önleme şansımız var. Biz bu konuda umutluyuz çünkü genç nesiller arasında bir grubun bu yönde bir şeyler yapılması gerektiğinin farkında olduğunu görüyoruz. Ama bu farkındalığı hem daha geniş bir tabana yaymamız, hem de bilgi ve deneyimlerle besleyerek aksiyon almaya yetecek/güdecek seviyeye taşımamız gerekiyor. Bu da ilkokuldan yüksek okula kadar eğitimin her safhasında, çocuklarımızın ve gençlerimiz doğayla olan ilişkilerini daha iyi anlamalarını sağlayacak derslerin erişilebilir olmasıyla mümkün.

 

Amacımız elimizden geldiğince bu erişilebilirliği sağlamak. Gastronomi bölümleri için tasarladığımız ders, geleceğin şef adaylarının ellerindeki olağanüstü fırsatın farkına varmalarını sağlamayı amaçlıyor. Teoriyi pratikle birleştiren bu ders, farklı eğitim dallarına da kolayca uyarlanabilir ve gençler için seçtikleri mesleğe farklı bir bakış açısıyla yaklaşma olanağı yaratır.


Eğitimler, İstanbul’un merkez noktalarındaki bostanlarımızda veya akademik kurumlara uyguladığımız 20% indirimle kampüste kuracağımız ve bakımını üstlenebileceğimiz bir permakültür bahçesinde gerçekleştirilebilir.

Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD) ile AB düzenlemesi artık büyük şirketlerin çevresel sürdürülebilirlik de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik ölçütleri hakkında rapor vermesini zorunlu kılıyor. Yalnızca hissedar zenginliğini değil, paydaş refahını da en üst düzeye çıkarmak amacıyla yönetilen şirketlerin bu yeni raporlama zorunluluğuna uyması daha kolay olacaktır. Sosyal eşitlik ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini gerçek anlamda içselleştiren şirketlerin, bu zorunluluğu fırsata dönüştürme konusunda en iyi konumda olacağına inanıyoruz.

 

Kurumsal personele, şehirdeki yaşam kalitelerini artırmaya yönelik pratik beceriler kazandırırken, çevresel sürdürülebilirlikle ilgili temel konularda farkındalıklarını artırmak için tasarlanmış atölye çalışmaları sunuyoruz. 

 

Ayrıca şirketlere, karşı karşıya olduğumuz iklim krizinde, çözümün bir parçası olmaları için mevcut alan ve kaynaklardan nasıl yararlanabilecekleri konusunda danışmanlık hizmeti sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

İlgimizi çeken ve başkalarının da ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz konular, yapmaktan hoşlandığımız ve başkalarının da yapmasında fayda gördüğümüz uygulamalar üzerine kurguladığımız atölye çalışmaları bunlar. PAYLAŞmayı en sevdiğimiz şeyler…

Hem çocukların merakından ilham almak, hem de o merakı beslemek için büyük keyif alarak yaptığımız bir çalışma…

İyi gıdaya nasıl ulaşabiliriz? Gıdayı ''iyi'' yapan özellikler nelerdir? Gıdamızı yaşadığımız yerde nasıl yetiştirebiliriz? Atıklarımızı nasıl değerlendirebiliriz? Bize sağlıklı ve mutlu bir yaşam sağlayan ekosistemleri nasıl koruyabilir ve geliştirebiliriz?

Akademik Dersler

Geleceğin Şefleri için Kentsel Tarım Eğitimi

Şefler her gün onlarca, bazen yüzlerce kişinin sağlığını ve keyfini doğrudan etkileyen bir iş yapmanın yanında, ekolojik sürdürülebilirlik konusunda da çok kritik bir yerde duruyor. Büyük şehirlerde yaşayanlar, yiyeceklerinin nereden geldiğini ve nasıl üretildiğini daha sık sormaya başladıkça, geleceğin şeflerinin başarısı, bu sorulara tatmin edici cevaplar verme yetilerine bağlı olacak. Bu uygulamalı ders, şef adayları için kentsel ortamda permakültüre bir giriş niteliğinde.

Geleceğin Astronotları için Kentsel Tarım Eğitimi

Permakültür çatısı altında hazırlanmış 8 ile 14 hafta arası süren buluşmalardan oluşmaktadır. Eğitimin veriliş şekli teorik ve pratik olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Gıda ile bağlarımızın zayıfladığı metropollerde temiz gıdaya ulaşmak ve kendi gıdamızı yetiştirmek konusu bizleri bir araya getiriyor.

Akademik Ders Bilgi Formu

 Akademik Ders Bilgi Formu

Kurumsal Eğitimler

Çalışanlarının hayat kalitesini arttırmayı hedef edinmiş kurumlar, şehirde sağlıklı, keyifli ve sürdürülebilir bir yaşamın ipuçlarını paylaştığımız atölyelerimizi inceleyip kendilerine özel bir program oluşturabilmemiz için bizimle temasa geçebilir.

Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ

Permakültür ilkelerini uyguladığımız ve mutfağımız için yerel ürünlerin alternatiflerini deneyimlediğimiz arka bahçemizde zaman geçireceğiz. Pencerelerden balkonlara, teraslara kadar şehirde neler yapabileceğimizi konuşacağız ve şehrin bize sunduğu fırsatları göreceğiz.

Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Permakültüre Giriş
Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Toprak ve Kompost
Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Tohum, Mikrofiliz ve Mikroyeşil
Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Şehir Bostanı
Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Akuaponik/Hidroponik Sistemler ve Dikey Tarım
Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Atıksız Mutfak
Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Bokashi Kompostu
Şehirde EK BİÇ, Köyde YE İÇ:
Aromatik/Şifalı Bitkilerle Çay
Kurumsal Eğitim Kayıt Formu

Kurumsal Eğitim Kayıt Formu

Bireysel Atölyeler

Gelecek atölye çalışmaları hakkında bilgi almak için Instagram hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.

Gelecek Atölye: Begüm Yaramancı İle Fermante Turşu Atölyesi

🕒 5 Mayıs Pazar, 15.00-17.00

🕒 9 Mayıs Perşembe, 10.30-12.30

📍Online

⬟ Atölye ücreti (KDV dahil): 1000₺

Atölyelerimizin içeriği, 2014'ten beri EK BİÇ YE İÇ çatısı altında kentsel tarım, bilinçli beslenme ve ekolojik sürdürülebilirlik konularında yürüttüğümüz çalışmalar, gerçekleştirdiğimiz denemeler ve bu konuları inceleyen araştırmacı ve sanatçılarla yaptığımız işbirliklerinden edindiğimiz birikime dayanıyor. 

Çocuk Atölyeleri

Böcek Oteli Atölyesi (Çocuklar İçin)

Böcekler için uygun yaşam alanları bulmanın gittikçe zorlaştığı ve bazı türlerin yok olma tehdidi altında yaşadığı şehir merkezlerinde, hem onlara bir alan yaratmak hem de bahçemizdeki zararlılarla mücadele etmelerini sağlamak için böcek oteli inşa etmek çok etkili bir yöntemdir.

Tohum topu Atölyesi (Çocuklar İçin)

Ekilip biçilmeyen ve tarım yapılmayan arazileri, kent içindeki boş alanları yeşillendirmek, bu bölgeleri eğlenceli bir yolla üreten birer toprak haline getirmek için bu atölyede tohum topları yapmayı öğreneceğiz. Toprağa, tohuma, ve kile dokunarak, istediğimiz şekilde getireceğimiz tohum toplarımızı kuruduktan sonra kullanıma hazır hale gelecek.

Kendi Kendini Sulayan Saksı Atölyesi (Çocuklar İçin)

Doğada yüzyıllarca çözülmeyen plastik ürünlerin kullanımıyla ilgili tavrımız çok net. Bu noktada da çevremizde bu kullanımı sonlandırmak için verdiğimiz gayretin yanında halihazırda kullanılmış plastik şişeleri toplayarak çöpe atmak yerine, onları kendi bitkilerimizi yetiştirmek için akıllı birer saksıya dönüştürüyoruz.

Kayıt Formu (Çocuklar için)

Kayıt Formu: Çocuk Atölyeleri